Viime viikonloppuna pääsimme poimimaan näin hehkuvan oransseja ja meheviä tyrnimarjoja:

1868448.jpg

Taaperomme on tänä syyskesänä yllättänyt happamille ja kirpeille marjoille irvistelevän äitinsä täydellisesti popsimalla punaisia viinimarjoja ja jopa tyrnejä sellaisenaan vaatien marja toisensa jälkeen lisää. Mesimarjatkinhan hän taannoin söi kantoineen päivineen...outo ipana!

Tyrnit säilötään meillä kokonaisina. Helpointahan marjoja toki olisi käyttää soppaan, mehuksi ja hyydykekakkuihin, jos jaksaisi vaivautua survomaan/linkoamaan/jauhamaan tai muuten käsittelemään marjat nektariksi ennen pakastamista. Laiskuuttani kuitenkin pakastan tyrnit kokonaisina ja keittelen niistä sitten käyttövaiheessa pieninä erinä mehua.

Tyrneihin kohdistan saman arvomarjan leiman kuin mesimarjoihin eli en meinaa millään raaskia käyttää niitä! Tänään kuitenkin päätin vahvistaa vastustuskykyämme syksyn flunssia vastaan ja keitin parin vuoden takaisista tyrneistä C-vitamiinipommisoppaa. Lapselle tarjosin hedelmäsokerilla makeutettua soppaa puuron kera. Oman iltapalasopan makua pyöristin vielä hieman kermavaahdolla. Miten käynee näin ollen lopullisen terveysvaikutuksen...? Mene ja tiedä, mutta hyvää oli!