Ohje Outi Loimarannan ja Marjo Koivumäen kirjasta Oi ihana joulukuu (Otava)

Ostin itselleni muutama viikko sitten pikkujoululahjaksi edellä mainitun joulunodotuskirjan eikä hankinta tuottanut pettymystä. Yksi kirjan ohjeista oli pakko toteuttaa ihan heti ensitilassa. Sisälumipallojen teko oli yksinkertaista, mutta yllättävän paljon aikaa niiden "pyörittelyyn meni". Ohjeessa neuvotaan käyttämään huopuvaa villalankaa, itse ostin kerän (100 g) Novitan Huopasta. Sitten tein pahvista halkaisijaltaan noin 9 cm:n tupsupohjan ja pyörittelin kerästä yhdeksän kappaletta perustupsuja. Ensin pujottelin kaksinkertaisella langalla, mutta onneksi sitten hoksasin, että lanka voi olla nelinkerroinkin ja siten tulee huomattavasti nopeammin valmista.

 

Sujautin valmiit tupsut tyynyliinan sisään ja pesin koneessa tavallisella 40 asteen pesuohjelmalla. Meillä on uudenkarhea pesukone enkä halunnut sen nöyhtääntyvän, minkä vuoksi ompelin pitkällä tikillä tyynyliinan kiinni pesun ajaksi. Nöyhdästä puheen ollen, tupsujen teon ajaksi kannattaa varata viereen tarraharja, sillä Huopasesta lähtee käsittämättömän paljon nöyhtää! 

Valmiilla lumipalloilla voi vaikka käydä sisälumisotaa, ripustaa niitä koukkujen avulla kuuseen tai sitten käyttää muuten vain koristeena. Meillä lumipallot muistuttavat päivällä jäätelöannospalloja ja illalla lumilyhtyä, kun koristelin asetelman sisävalosarjalla: 


 

Niskavuoren jouluvalmistelut ovat nyt siis virallisesti ja julkisesti alkaneet!
Jo muutaman viikon ajanhan puikot ovat kilistelleet hyshys -tonttujuttuja...