Vauvan lasketun ajan ylittäneet päivät ovat olleet pitkiä enkä ole oikein osannut ryhtyä mihinkään pitkäkestoisempaan tai kunnollista keskittymistä vaativaan puuhaan. Ompelu on ollut viime päivinä mielekästä ajanvietettä ja mikä parasta, se tuottaa nopeasti näkyvää tulosta. Nopeasti valmista syntyy varsinkin, kun ompelee pienoiskoossa ja nukelle!

Ajattelin nimittäin, että esikoisen voi olla helpompi sulattaa uusi tulokas ja hyväksyä hänen hoivaamisensa, kun samaa saa harjoitella omalla nukella. No, jos oikea vauva kerran nukkuu ensikuukautensa kankaalla vuoratussa ja pehmustetussa pahvilaatikossa, niin mikseipä nukellakin voisi olla sellaista sänkyä?! Idea toteutui nopeasti, kun kangaslaatikostani löytyi herkullisia tilkkuja tyttären huoneen väreissä.

  

Ompelin nukkesänkylaatikon päällisen tismalleen samalla tyylillä kuin edellisen postauksen äitiyspakkauslaatikon helmalakanan eli: pehmuste sisäpuolelle, suoraa jonkin matkaa laatikon ulkopuolelle ja sitten kanttinauhalla erotettu kevyesti rypytetty reuna. Laatikkona on tavallinen pahvinen kotisäilytyslaatikko ilman kantta.

Leikkasin vanhasta isommasta vaahtomuovipalasta laatikon pohjalle patjan, jonka päällystin niinikään tilkkulaatikosta löytyneellä kankaalla. Halusin tilkuista kerralla eroon, joten ompelin nukelle vielä tyynyn ja peiton. Tätä settiä ommellessa tuli hyvä mieli, kun sain upotettua siihen myös ikivanhaa kanttinauhaa ja pitsiä.

 Kyllä luulisi nyt nukkea nukuttavan ja nukkeäidin sekä tulevan isosiskon tykkäävän!