Neulottu torkkupeitto

Koko:
n. 70cm x 150 cm
Lanka: Lilli-ontelokude, valkaisematon valkoinen ts. luonnonvalkoinen
Puikot: 20 mm muoviset Prym-pyöröt  

Ohje: Kauhavan Kangas-Aitta 

Idean ja materiaalit tähän neulottuun torkkupeittoon sain Kauhavan Kangas-Aitasta, jonne pysähdyimme ohikulkiessamme kesälomamatkalla. Aloitin peiton neulomisen samantien ja sainkin 2/3 valmiiksi, kunnes mielenkiintoisemmat työt ja lähestyvä joulu sivuuttivat perustylsän ainaoikean ja torkkupeittoprojekti jäi odottamaanvalmistumistaan ja uutta inspiraatiota. Nyt sydäntalvella motivaatio työn loppuunsaattamiseen löytyi ehkä hieman yllättäenkin ykskaks. Tartuin siis taas jättipuikkoihin, sain valmista todella nopeasti ja torkkupeiton käyttöön vielä tämän talven lumille!



Lopputulokseen olen tyytyväinen. Peitto on sopivan kokoinen ja monikäyttöinen. Torkku-ominaisuuden lisäksi peitto näyttää sopivan myös sängyn jalkopäätä koristamaan. Jos jotain miinusta tästä työstä on sanottava, niin lopputulos on aika painava. En yhtään muista paljonko kudetta ostin, mutta veikkaan, että kyllä peitto ainakin vajaan kahden maitopurkin verran painaa eli noin 2 kg.



Paksut puikot ja langat eivät tämän projektin jälkeen edelleenkään ole suosikkejani. Isoilla puikoilla neulominen on minulle työlästä, koska en millään meinaa saada sopivaa tiukkuutta silmukoihin vaan koko ajan meinaa tulla liian tiukkaa. Sormenpäät siis olivat kovilla, kun silmukat eivät niin vain luistaneet siimalta puikolle vaan ne piti yksitellen ujuttaa neulottavaksi.

Ontelokuteen työstäminen virkkuukoukulla on huomattavasti helpompaa kuin neulepuikoilla. Ystäväperheemme sai vastikään oman ison projektinsa päätökseen ja pääsi muuttamaan upouuteen omakotitaloon. Vanhan perinteen mukaan halusin viedä tupaantuliaislahjaksi leipää ja suolaa. Tilasin Viskaalin kaupasta viipaloitua luomuruisleipää ja ostin Stockmannilta kylkiäiseksi savusuolaa myllyssä. Pakkasin herkut virkkaamaani koriin, jota voi käyttää keittiössä niin hedelmä-, leipä- kuin pullakorinakin tai vaikkapa WC.ssä tai kodinhoitohuoneessa säilytyskorina. Eikähön kori joka tapauksessa paikkansa uudessa kodissa löydä. Koria työstäessä napsahti hyvin ja pitkään palvellut Addin muovinen virkkuukoukku aikansa nirskahdeltuaan kokonaan poikki. Ei auttanut kuin marssia Maakariin kurkkaamaan Neulepäivät -tapahtuma ja hankkia uusi, tällä kertaa metallinen, 10 mm virkkuukoukku seuraavia projekteja varten...


 

Maukasta elämää, jossa on myös suolaa - kaikille täällä Niskavuorella vieraileville!