Vuosi vaihtui ystävien kesken kotosalla ja tietysti yhtä tärkeää osaa uudenvuoden vastaanotossa näytteli hyvä ruoka, joka tällä kertaa oli tex mexiä. Tacoista, nachoista ja fajitoista ei sen enempää, mutta jälkiruuaksi kokeilin tv:ssä sattumalta joulun alla näkemääni vaahtokarkkihässäkkää, rocky roadia.

 

En juurikaan tehnyt ohjeen mukaan, vaan omasta päästäni. Vuorasin ensin pienen uunipannun leivinpaperilla ja levittelin sitten siihen aluksi pussillisen vaahtokarkkeja. Vaahtokarkkien päälle ripottelin suoraan pussista sopivan tuntuisen määrän suolattuja maapähkinöitä, Suffeli Puffeja puoli pussillista ja kolme Susu-patukkaa pieninä paloina. Päälle valutin sulattamani suklaaseoksen, joka sisälsi puoli levyä taloussuklaata ja yhden kokonaisen Fazerin sinisen. Sitten koko komeus jääkaappiin muutamaksi tunniksi odottamaan tarjoilua. Hyvää tuli eikä lainkaan niin imelää, kuin osa illanistujista pelkäsi. Tästä minun rocky road-versiostani tuli enemmän vaahtokarkkinen kuin suklainen ja sekin toki imelyyttä hieman hillitsi. Mainio ja helppo herkku esimerkiksi lasten syntymäpäiville, vaikkakin sotkeva. Suklaa suli aikuisenkin käsiin yllättävän nopeasti. Seuraavan kerran ujutan joukkoon myös rusinoita, ne toisivat mukavasti lisää purtuvastusta ja makua. Kaikenlaiset jouluiset pähkinäsekoitusjämät saa muuten myös tähän herkkuun upotettua kätevästi. Makeaa alkanutta vuotta!