Mukavan viikon päätteeksi ja leppoisan tavallisen lauantai-illan juhlistukseksi Niskavuorella nautittiin kreikkalaisia herkkuja:

1996798.jpg

Halloumijuustosalaattia
Paistettu halloumi on ehdotonta herkkuani! Sen seuraksi ja pediksi riittää pelkkä tuoresalaatti.

1996784.jpg

Feta-lihapullia
Kermaviili-raejuustokastikkeella

Toinen suosikkini kaikissa muodoissaan on jauheliha. Basilika ja fetalla ryyditetyistä lihapullista tuli taivaallisen mehukkaita. Raikastukseksi, dipiksi ja kastikkeeksi sekoitin omasta päästä soosin kermaviilistä, sitruunamehusta, suolasta, sokerista, valkosipulijauheesta, pippurisesta yrttimausteseoksesta, sinapista ja raejuustosta.

1996775.jpg

Pekaanipähkinäpiirakkaa

Aterian kruunasi syksyisen pähkinäinen jälkiruoka ja lasillinen punaviiniä. Sekä punaviini että pähkinät olivat alkuperältään valtameren takaa lännestä, mutta sopivat silti oikein mainiosti täydentämään illallisen muuten eurooppalaispainotteisia makuja.