Pakastimessani on aina kaiken varalta valmis piiraspohjataikina, vaikka olenkin joskus Yhteishyvän Ruokamaailma-liitteestä bongannut hyvän ja helpon suolaisen piiraspohjataikinan ohjeen. Joskus sitä vaan haluaa säästää aikaa ja päästä helpolla. Suolaisia piirakoita valmistuu Niskavuorella usein sekä itselle iltapalaksi että vieraille tarjottavaksi vaihtelevin täyttein. Suolainen piirakka on Niskavuorella sama kuin pizza Italiassa – siihen ujutetaan mitä kaapissa milloinkin sattuu olemaan.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kesävieraiden kunniaksi tein tällä kertaa kesäistä broilerpiirakkaa:

 

1757954.jpg

 

Ainekset:

-          pakastepiiraspohjataikina (sulatetaan pakkauksen ohjeen mukaan)

-          mandariinimarinoituja broilerisuikaleita (muutkin marinadit toki käy) à ruskistetaan ja kypsennetään pannulla

-          kesäsipulia varsineen, pilkotaan ja sekoitellaan hetki pannulla broilerisuikaleiden joukossa, jotta pehmenevät à täyte kaadetaan piirasvuokaan painellun pohjataikinan päälle

-          täytteeksi broilersipuliseoksen päälle lisätään vielä: ananasrenkaita (kahtia tai paloiksi leikattuna), vihreää (tai keltaista tai punaista) paprikaa suikaloituna ja aurajuustomurua maun mukaan 

-          <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2 dl ruokakermaa + 1 muna + musta- ja valkopippuria àsekoitetaan keskenään ja kaadetaan täytteiden päälle

-          pinnalle juustoraastetta

 

Paistetaan 200 asteessa noin 45 min. Tarjotaan vihreän salaatin kera.